CIASTO
- 250 g margaryny
- 250 g cukru
- 300 g jaj
- 250 g mąki pszennej
- 8 g sody oczyszczonej
Wykonanie :
Margarynę ubić z cukrem do momentu otrzymania puszystej konsystencji, nie przerywając mieszania dodać miód. Następnie powoli dodać jaja. Na koniec delikatnie wymieszać z mąką uprzednio wymieszaną z sodą. Ciasto podzielić na 5-7 części. Piec przez 15 minut w temp. 180 o C. Szerokość rantu q=18 cm
Krem Karmelowy
Zagotować 25 g mleko. Dodać do 75 g czekolady miodowej Callebaut. Nastepnie dodać 100 g nadzienia carmel fill. Dokadnie wymieszać, ubić i następnie dodać 250 g śmietanki.
Krem ALA CARTE
Podgrzać 280 g Creme ala Carte nautral Callebuat. Następnie delikatnie dodać 100 g ubitej śmietanki
Wykonanie :
Biszkopt ułożyć w rancie o f=18 cm , na biszkopcie położyć warstwę kremu karmelowego. Przykryć kolejnym biszkoptem. Położyć warstwę kremu Ala Carte.
Wykończenie i prezentacja :
Okruszkami należy udekorować ciasto, na wierzch oraz boki dodatkowo można posypać pokruszonymi bakaliami( migdały, kramelizowany orzech laskowy, orzech włoski), lub ciasto można oblać glazurą z mlecznej czekolady callebaut 823NV i dopiero udekorować bakaliami.