• Zadzwoń: 42 636 28 20
  • Napisz: handel@margo-grupa.pl
  • Pracujemy: pn-pt 07:00-16:00

Cztery smaki

Cztery smaki

Herbatnik Calisson

Wymieszać:

  • 680 g pasta migdałowa 50%
  • 350 g jaja
  • 100 g żółtka jaj
  • 25 g  mąka ziemniaczana
  • 15 g skórka pomarańczowa

Wylać do formy 40 x 60 cm i piec przez 10 minut w temp. 170°C .

Pralina Cremeux

Wykonać krem:

  • 100g mleko
  • 20g żółtka jaj
  • 10g mąka ziemniaczana
  • 36g cukier puder

Dodać 16g Masło kakaowe Mycryo lub żelatyna w proporcji 15g/1kg. Dodać 28 g Czysta pasta z orzechów laskowych – PNP. Pozwolić na ostudzenie do temp. 22°C i wymieszać z 200g ubitej śmietany 80g.

KREM PAPOUASIE

Wykonać krem:

  • 64g mleko
  • 10g cukier
  • 16g żółtka jaj
  • 4g mąka ziemniaczana

Dodać 12 g Masło kakaowe Mycryo lub żelatyna w proporcji 15g/1kg

Wlać do 140g Mleczna czekolada Callebaut – 823. Dodać 272g ubitej śmietany.

 

Wykończenie:

Glazurować naturalna glazurą

 

Cztery smaki