BISZKOPT:
Ubić:
- 360g jaj
- 450g rozdrobnionych migdałów (50/50)
- 60 g mąki
Ubić na sztywno 180g białek jaj z 45 g cukru. Wymieszać masę migdałową z ubitym białkiem, na koniec dodać przesianą mąkę.
Piec przez 4-5 minut w 250 oC.
MUS KAWOWY
- Creme a`la carte Tia-Crem 200g
- Bita śmietana 300g
- Żelatyna w płatkach 1 szt
Żelatynę namoczyć, rozpuścić. Creme a`la Carte podgrzać do temp ok. 35-40oC, żelatynę wymieszać z Creme a’ la Carte. Następnie stopniowo łączyć z bitą śmietaną.
MUS SZAMPAŃSKI
- Creme a la carte Champ-krem 200 g
- Bita śmietana 300g
- Żelatyna w płatkach 1 szt
Żelatynę namoczyć rozpuścić, Creme a`la carte podgrzać do temp ok. 35-40oC. Żelatynę wymieszać z Cremem a`la carte. Następnie stopniowo łączyć z bitą śmietaną.