Kompozycja:
- czekoladowy biszkopt
- biszkopt sacher
- owocowy krem
- mus z ciemnej czekolady
- syrop owocowy
Czekoladowy biszkopt:
Rozpuścić 430 g czekolady Callebaut 70-30-38NV z 200 g masła.
Dodać 240 g żółtek jaj. Ubić 230 g białek jaj z 500 g cukru.
Ubite białek z cukrem , połączyć z rozpuszczoną czekoladą, na koniec dodać 250 g przesianej mąki. Piec przez 10 minut w temp. 180 o C
Biszkopt Sacher
Wymieszać w Robot Coupe:
- 200 g migdały
- 75 g cukier
- 120 g żółtka jaj
- 100 g całych jaj
Ubić : 180 g białek jaj oraz 75 g cukru.
Do ubitej piany dodać emulsję z migdałów, cukru, jaj, żółtek etc.
Dodać 60 g proszku kakaowego oraz 60 g masła. Do całości dodać 60 g rozpuszczonego masła. Wymieszać. Wylać do form.
Owocowy krem
Zagotować:
- 85 g puree z marakuji
- 30 g puree mango
- 100 g cukier
- 145 g jaj
Dodać 85 g mlecznej czekolady Callebaut 823NV a następnie wymieszać z 100 g masła. Krem włożyć do form Flexipan i zamrozić. Uwaga nie schładzać przed składaniem!!!
Mus z ciemnej czekolady
Podgrzać 145 g syropu. Syropem zalać 100 g żółtek. Całość ubić. Rozpuścić 280 g ciemnej czekolady Callebaut 811NV, wymieszać z kremem z żółtek. Wymieszać. Dodać 550 g ubitej śmietanki. Delikatnie wymieszać
Syrop z Maracuji:
Wymieszać:
- 40 g puree z maracuji
- 40 g puree z mango
- 160 g syropu 1:1 lub 1:2
- 100 g wody